Vil lage klassisk liste over cyberlitteratur

Det finnes også kulturinteresserte på RSA-konferansen. En av dem er Rick Howard, som sterkt tok til orde for å utvikle en egen bok-kanon (og da ikke i den militære betydningen av ordet) om cybersikkerhet. En kanon er en gruppe litterære verk som er anerkjent som best og viktigst innen et område.

- Hva, har dere ikke lest den? sa han sjokkert flere ganger da han spurte forsamlingen om de hadde lest de ulike bøkene har presenterte.

Du kan se hva Rick Howard mener bør være bøkene du allerede bør ha lest om cybersikkerhet her. 

På konferansen presenterte hva han selv mener bør være på topp 5-lista, blant dem boken om Anonymous (We Are Anonymous), boken Confront and Conceal om Stuxnet, og Kingpin, om cyberkriminalitet. Litt interessant er det også at han hadde med Stieg Larssons The Girl With The Dragon Tattoo («Menn som hater kvinner» på norsk) på lista over sine topp 20-bøker.

Du kan stemme frem bøkene du mener bør være på Howards bokklassikerliste, eller foreslå andre bøker, her.

Science Fiction-entusiastene Uri Rivner og Sam Curry gikk gjennom en serie ulike Science Fiction-filmer som er blitt realitet. Egentlig et litt skremmende foredrag. For hva var science fiction, og er blitt virkelighet? Vel, både iPad-en (beskrevet av Stanislaw Lem i 1961), touch-skjermer (beskrevet i Star Trek i 1966) og kommunikasjonssatellitter (beskrevet av Arthur C Clarke i 1945) er blitt virkelighet. Men også, kanskje mer skremmende, det å forutse kriminalitet før den skjer, beskrevet i Minority Report med Tom Cruise i 2002. Politiet i både Memphis og Santa Cruz jobber nå med å forutse kriminalitet ved hjelp av big data, før det faktisk skjer, sa Rivner og Curry. Det betyr heldigvis ikke at folk blir arrestert før de har gjort noe galt, men at de i stedet kan sende ut patruljer til områder på tidspunkt de statistisk vet noe kommer til å skje.

De gikk gjennom også en rekke «futuristiske hack» som er blitt virkelighet, blant dem det å fjernkontrollere en bil og cybermurder. Du kan se en liste over hackingaksjoner som er blitt en realitet i Huffington Post.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.